Djupnäsrodden

Söndagen 20 augusti kl 09.15 från besöksbryggan nedanför stationen går den traditionsenliga kyrkrodden till friluftsgudstjänsten i Djupnäs som börjar kl 11.00. Förra året blev det mässfall om man får säga så när färden till gudstjänsten över sjön blev inställd. Lite snöpligt, men det var säkert annat viktigt som pockade på. Vår kyrkbåt Djupnäs II tar 12 roddare och 6 passagerare. Rodden över sjön tar ca en timme med dryckespaus på halva vägen. Anmäl dig till jan.klasson8@gmail.com eller 0705435665.

I övrigt har det rotts vid ett flertal tillfällen. Vi hade Oljeön Runt där våra besökare fick se ”Engelsbärgarna” gå på pumpen för andra året i följd. Men hade vi inte av ren generositet gett ”Barkenroddarna” innerbanan, och hade vi inte lånat ut våra två bästa roddare, ja då hade vi vunnit. Trevligt var det i alla fall.

Nästa rodd var en fikarodd. Båten full av folk med kaffekorgar, gott humör och fint väder. Vi gick in i lagunen på Ramön, fikade, promenerade runt och hade allmänt trevligt. Jag tror att de flesta har sett annons angående ”Slussrodden” från Hembygdsgården i Västanfors till Hembygdsgården i Söderbärke. Från oss var vi två roddare och en passagerare. Tur med vädret. Arrangören Nils-Olov från Söderbärke hade lovat medvind och har man ”vinden i ryggen” så är det väl det även om det var lite motigt på öppna Barken. Vi var framme vid tretiden efter att ha suttit fast i en sluss sådär trekvart. En sten hade hamnat mellan en port och slusströskeln. Slussvakter utan höjdskräck klättrade ner och löste problemet. Väl framme fick vi vila armar och bakar vid ett rikligt och sällskapligt matbord. Tänk, man får en helt annan bild av landskapet när man färdas i en båt som inte går fortare än att man hinner se sig omkring.

Nästa roddevenemang blir tävlingen i samband med Bärkemöljan. Vi deltar inte, men åk gärna dit som åskådare.

Glöm inte rodden till Djupnäs

Jan